ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΕΣΤΡΟΥ

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970.

Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων με Master in Business Administration και μουσική (ακορντεόν και ανώτερα θεωρητικά) στα Ωδεία Ελευσίνας, Αττικής, Αργυρούπολης και Kodaly. Εξειδικεύτηκε στη διεύθυνση Χορωδίας όπου και έλαβε πτυχίο το 2001, κοντά στον Μαέστρο Κωστή Κωνσταντάρα. Παρακολούθησε πολλά μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια, καθώς και σεμινάρια Μονωδίας και Ιστορίας της Τέχνης.

Έχει συνεργαστεί ως μαέστρος σε συναυλίες και ρεσιτάλ με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Λέκκας, ο Κώστας Θωμαΐδης, η Χριστίνα Πουλίτση, η Μορφούλα Παπαγεωργίου, ο Σταύρος Ζουλιάτης κ.α., αλλά και με ηθοποιούς όπως ο Γιάννης Παπαγιάννης, ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Τόνια Καζιάνη, Καλλίνα Τζίνη και η Μαρία Φιλίππου, ενώ συμμετείχε με επιλεγμένους χορωδούς του στο επετειακό βιντεοκλίπ «Ας κρατήσουν οι χοροί» της επιτροπής Ελλάδα 2021 για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Διετέλεσε μαέστρος των Χορωδιών του Δήμου Θρακομακεδόνων, του Δήμου Χολαργού, της «ΕΣΤΙΑΣ» Νέας Σμύρνης και των Χορωδιακών τμημάτων του Δημοτικού Ωδείου Αγ. Βαρβάρας, ενώ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Χορωδίας Fons Musicalis με την οποία ως Τενόρος συνεργάστηκε με πολλούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού (Μέγαρο Μουσικής, Φεστιβάλ Αθηνών, Compiegne κ.α) και με κορυφαίους συνθέτες, μουσικά σύνολα, σκηνοθέτες και τραγουδιστές (Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Σταύρο Ξαρχάκο, Μιχάλη Κακογιάννη, Κώστα Γαβρά, Γιώργο Νταλάρα, Διονύση Σαββόπουλο, Άλκηστη Πρωτοψάλτη κ.α)

Το 2012 ανέλαβε τη διεύθυνση της νεοσύστατης Χορωδίας του συλλόγου γυναικών Θρακομακεδόνων με την οποία συμμετείχε σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, διοργανώνοντας παράλληλα με εξαιρετική επιτυχία φεστιβάλ με καταξιωμένες Ελληνικές χορωδίες. Το 2018 ίδρυσε τη Χορωδία των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών στο οποίο και εργάζεται με την οποία έχει ήδη σημαντικές εμφανίσεις.

Mobile Menu